DoGGi > Pozostałe > Klub Kynologiczny
HELPFUL PAW | Ustalanie wzorca nowych ras - część II | Zasady wątku - pierwszy post
Sep 24th 2019, 06:48 | |
DanteTematów: 5Postów: 254 |
Do ras japońskich nie ma sierści, jest to połączenie krótkiej na ciele i puchatego ogona. |
Sep 24th 2019, 14:43 | |
MINEKOTematów: 0Postów: 0 |
Carolayna ja już od pewnego czasu działam nad ponownym wprowadzeniem tej rasy ;) Klik |
Sep 24th 2019, 15:51 | |
NataliaTematów: 61Postów: 527 |
Ale nikt nikomu nie zabroni spróbować swoich sił . Nie ma rezerwacji ras. Każdy może próbować . Ewentualnie można podwoić swoje siły. Niemniej życzę Wam powodzenia :) |
Sep 24th 2019, 15:55 | |
MINEKOTematów: 0Postów: 0 |
Natalia, wiem i nigdzie nie napisałam że dlatego że ja robię tą rasę to nikt inny nie może po prostu chciałam ją tego uświadomić |
Sep 24th 2019, 20:31 | |
luna999Tematów: 145Postów: 410 |
livienn Ja uważam nieco inaczej o flatach, że jednak da się je wyhodować... no bardziej martwiłabym się o ogon, bo faktycznie musi mieć długość sierści na ogonie jak seter irlandzki. Porównam sierść do moich holendrów długowłosych. Większość graczy twierdziła, że nie da się tej rasy wyhodować ze względu też na sierść. Holendry długowłose mają bardzo podobną długość sierści jak flaty... i co przyjęli je parę dni temu :) * KLIK1 * KLIK2 |
Sep 26th 2019, 12:16 | |
TestarossaTematów: 0Postów: 0 |
Witam, czy aktualnie ktoś zajmuje się tworzeniem ras; miniaturowy owczarek australijski lub praski terrier? Szukamy z siostra rasy, którą mogłybyśmy się zająć Lunciak, jeśli nikt się nimi nie zajmuje, to prosiłabym o pomoc we wzorcu |
Sep 26th 2019, 12:38 | |
VerbumTematów: 55Postów: 1,489 |
Według mnie to jest zupełnie inna sierść. |
Sep 26th 2019, 17:30 | |
luna999Tematów: 145Postów: 410 |
Testarossa u mini aussie z tego co wiem to klika je Maj, a praski terier. Wzrost: 31 - 33 cm (+/- 1 cm) Budowa: Mała masywna Kufa: Krótka zwężona Uszy: Szpiczaste trójkątne Ogon: Uniesiony Sierść: Krótka Maść: Kolory podpalane z rudym (Czarny, niebieski - szary, czekoladowy) Wzorzec FCI tutaj jest do praskiego, a do mini aussie jeszcze nie opublikowali, bo teraz we wrześniu rasa została zaakceptowana :) http://fci.be/Nomenclature/Standards/363g09-en.pdf Verbum niech próbuje przecież nikt nie zabroni xD |
Sep 26th 2019, 18:28 | |
MartiTematów: 0Postów: 73 |
Nie ma czegoś takiego jak praski terier. Jak już to jest praski ratler. ;) Co do kufy to na pewno nie może być krótka zwężona. Prędzej będzie pasować krótka w szpic lub średnia z faflami. Uszy szpiczaste stojące, bo trójkątne nie istnieją. Podpalanie może być też w odcieniu złotym. |
Sep 26th 2019, 18:37 | |
VerbumTematów: 55Postów: 1,489 |
Nie ma czegoś takiego na doggi. Budowa mała masywna zaczyna się od 39cm.
Ja nie zabraniam. Napisałam tylko, że według mnie to jest zupełnie inna sierść. |