DoGGi > Pozostałe > Klub Kynologiczny
HELPFUL PAW | Ustalanie wzorca nowych ras - część II | Zasady wątku - pierwszy post
Aug 8th 2019, 11:28 | |
snahcyTematów: 0Postów: 0 |
No to teraz 3 próba. Tym razem sprawdziłam dokładnie i nie widziałam żeby była już taka rasa. Płochacz niemiecki. Wzorzec: Budowa: szczupła Sierść: średnia Kufa: średnia z faflami Uszy: długie wiszące Ogon: długi szablasty Da radę taki wzorzec? |
Aug 9th 2019, 08:04 | |
VerbumTematów: 55Postów: 1,489 |
Według mnie nie ma odpowiednich uszu i sierści. |
Aug 9th 2019, 09:11 | |
HarperTematów: 18Postów: 314 |
Brak odpowiednich uszu i sierści. |
Aug 10th 2019, 10:34 | |
Oki to teraz kolejna rasa. Jest to podengo portugalski średni. Wydaję mi się że rasa jest jak najbardziej możliwa do wyhodowania tym bardziej że jest już w grze podengo portugalski duży. Wzorzec: Budowa: mała masywna Sierść: szorstka Kufa: krótka z faflami Uszy: szpiczaste stojące Ogon: długi uniesiony (tego nie jestem pewna) Mógł by być..? |
Aug 10th 2019, 10:51 | |
MINEKOTematów: 0Postów: 0 |
Entanpelka - do nich nie ma budowy , przydałaby się mała szczupła (ms) ,A oprócz tego we wzorcu FCI piszę o trójkątnych uszach , których na doggi także nie mamy |
Aug 10th 2019, 11:25 | |
Podengo duży również ma takie uszy i jakoś jest. Budowa mi się wydaję idealna, nawet wydaję mi się że gdyby w grze była ms to prędzej i tak bym tą wybrała. Wiem że tutaj nie o to chodzi żeby rasa przeszła nawet jeżeli jest niedopracowana ale wg mnie to ten wzorzec nie jest taki zły. |
Aug 10th 2019, 11:26 | |
"Wysokość w kłębie: 40-55 cm." → przy budowie szczupłej/masywnej +10 cm → 50-65 cm Stawiałabym na budowę szczupłą (wzrost 53-65 cm), a nad kufą bym się wahała między krótką w szpic, a krótką z faflami. Trzeba poprzeglądać zdjęcia, która bardziej pasuje. Ogon raczej haczyk, choć wzorzec mówi o grubym ogonie. Wiele zależy od zdjęć, jakimi dysponujesz. Reszta dobra. |
Aug 10th 2019, 19:48 | |
O ok. Chyba faktycznie kufę zmienię w krótką w szpic a ogon chyba lepiej gruby. Dzięki za radę. W ogóle to poprzeglądałam trochę i doszłam do wniosku że zdjęcie które wstawiłam przedstawia wersję miniaturową rasy, i faktycznie do średniej w ogóle nie pasuje mm |
Aug 11th 2019, 11:21 | |
Podaj rasę lub link do wzorca. + przeczytaj pierwszy post... |
Aug 13th 2019, 19:11 | |
MINEKOTematów: 0Postów: 0 |
Ech nadal nie jestem pewna kufy do gończych bretońskich z jednej strony pasuje mi średnia z faflami bo przy krótkiej sierści w pełni oddaje kształt kufy bretana , ale przy sierści szorstkiej duża z faflami wygląda równie dobrze (o ile nie lepiej) Więc proszę help me :c Tu dla porównania kufa średnia z faflami: A tu duża z faflami: |