DoGGi > Pozostałe > Klub Kynologiczny
HELPFUL PAW | Ustalanie wzorca nowych ras - część II | Zasady wątku - pierwszy post
Aug 4th 2019, 18:19 | |
VerbumTematów: 55Postów: 1,489 |
Jak już pisałam wcześniej - sierść mają krótką, a ogon puchaty. Nie ma w grze odpowiednich cech.
W grze nie da się odwzorować tej rasy. |
Aug 5th 2019, 15:11 | |
MistleTematów: 0Postów: 0 |
A więc jednak. No cóż, dziękuję. Poszukam innej rasy :) Nie cytuj wiadomości znajdującej się bezpośrednio nad Twoim postem. /Verbum Czy rasa Lhasa Apso ma szansę w ogóle wejść? Wzorzec FCI : https://www.zkwp.pl/zg/wzorce/227.pdf Jeśli tak to czy ktoś mógłby mi pomóc z wzorcem? budowa tułowia: jamnik kufa: ??? uszy: długie wiszące ogon: zakręcony sierść: długa wzrost: ok 25cm maść: ??? Cytat ze strony FCI - maść: Złota, piaskowa, miodowa, ciemnoszara, łupkowa, dymna, łaciata, czarna, biała lub brązowawa, wszystkie jednakowo prawidłowe Posty zostały połączone. Post pod swoim postem możesz dodać dopiero po upływie 24 godzin. /Verbum |
Aug 5th 2019, 16:55 | |
luna999Tematów: 145Postów: 410 |
Mistle: Kufa skrócona byłaby idealna, ale za to by blokował wzorzec hawańczyka 2 - wie maści, czarna i biała. Maść: Złota, Biszkoptowa, Szara, łaciaty z czarnym, ze znaczeniami, czekoladowy. |
Aug 5th 2019, 17:00 | |
Hawańczyki nie mają kufy skróconej tylko krótką zwężoną, luna. Lhasa apso ma skróconą, ta od hawańczyka im nie pasuje. Lhasa apso były zgłaszane przez byłego członka hodowli hawańczyków z kufą zwężoną i przez nią odpadły. |
Aug 5th 2019, 17:26 | |
Czyli z kufą skróconą by przeszły? maści w takim razie: złota, biszko, szara, czeko, czarne łaciate, znaki |
Aug 5th 2019, 17:31 | |
Nikt oprócz ekipy nie potwierdzi w 100% czy przejdzie, czy nie. Według mnie pasuje skrócona skoro ze zwężoną odpadły. Pamiętaj o odrzuceniu maści, które w grze są wprowadzone dla shih tzu, bo wzorzec taki sam. https://www.doggi-game.pl/zk/coloration/104 |
Aug 5th 2019, 18:06 | |
zabieram się do pracy z biszko, czarnymi latami i znakami :) dziekuje za pomoc |
Aug 6th 2019, 00:15 | |
luna999Tematów: 145Postów: 410 |
Verbum, a no tak pomyliłam się xD |
Aug 6th 2019, 13:32 | |
snahcyTematów: 0Postów: 0 |
Hej zastanawiałam się nad stworzeniem rasy basset hound ale nie jestem pewna czy przejdzie :// ustaliłam taki wzorzec: budowa:jamnik sierść:krótka kufa:z długimi faflami uszy:długie wiszące ogon:długi uniesiony Jest okej? |
Aug 6th 2019, 13:45 | |
DanteTematów: 5Postów: 254 |
Jak na moje oko nie ma w grze tak długich uszu do tej rasy. |