DoGGi > Pozostałe > Klub Kynologiczny
HELPFUL PAW | Ustalanie wzorca nowych ras - część II | Zasady wątku - pierwszy post
Jul 31st 2019, 19:53 | |
DanteTematów: 5Postów: 254 |
Po raz kolejny przypominam o pierwszym poście i zasadach tutaj panujących. Nagminne posty niedostosowane do nich (a zwłaszcza do punktu drugiego) będą usuwane. Zasady są tak skonstruowane, aby zachować porządek w wątku. Proszę również by nie powielać odpowiedzi, bo tworzy się niepotrzebny bałagan (rozumiem, jeśli posty pojawią się chwilę po sobie, tego uniknąć się nie da). |
Aug 1st 2019, 09:41 | |
MistleTematów: 0Postów: 0 |
|
Aug 1st 2019, 11:41 | |
AmityvillTematów: 0Postów: 0 |
Niestety rasa nie wejdzie. Brak odpowiedniej sierści w grze. |
Aug 1st 2019, 11:44 | |
HarperTematów: 18Postów: 314 |
Pisałam już, ale mój post został usunięty. 1. Wzrost na doggi przy budowie szczupłej musiałby wynosić 45-52 cm, a budowa szczupła jest od 53 cm. Konieczna byłaby budowa mała szczupła. Wniosek - brak odpowiedniej budowy/wzrostu 2. Wzorzec i zdjęcia mówią o kępach sierści nad nadgarstkiem, portkach i ogonie. W dodatku mają dziwne długie kłaki na uszach. Żadna z obecnych sierści nie odzwierciedla realnego wyglądu. Wniosek - brak odpowiedniej sierści |
Aug 4th 2019, 16:20 | |
MINEKOTematów: 0Postów: 0 |
Dzień dobry ja z pytaniem o rasę Kishu czy jest ona możliwa do wyhodowania na doggi? A jeśli tak czy mój wzorzec jest dobry? Wzorzec który ustaliłam: Budowa: Szczupła Sierść: średnia Wzrost: 60 Uszy: szpiczaste stojące Ogon: zakręcony Maść: biały Kufa: krótka w szpic |
Aug 4th 2019, 16:34 | |
luna999Tematów: 145Postów: 410 |
Kishu inu nie da się wyhodować, bo nie ma do nich odpowiednich uszu. |
Aug 4th 2019, 16:35 | |
Okey |
Aug 4th 2019, 17:00 | |
MistleTematów: 0Postów: 0 |
Chciałabym wprowadzić rasę Pumi : wzorzec FCI budowa tułowia: Szczupła kufa: krótka w szpic / średnia z faflami uszy: pół - stojące ogon: zakręcony sierść: kręcona maść: biała Wzorzec przejdzie? Za wszelką pomoc będę wdzięczna |
Aug 4th 2019, 17:45 | |
VerbumTematów: 55Postów: 1,489 |
Według mnie, uszy jak u akity, więc są w grze odpowiednie. Przyczepić można się do sierści i ogona - sierść mają krótką, a ogon puchaty. |
Aug 4th 2019, 17:52 | |
Czyli jest szansa? |