DoGGi > Pozostałe > Klub Kynologiczny > Archiwum KK
HELPFUL PAW | Ustalanie wzorca nowych ras
Apr 5th 2017, 15:57 | |
sosiTematów: 2Postów: 8 |
czyli dobrze myślałam, ale mogły by powstać pod jedną z nich czy pod wszystkimi? |
Apr 5th 2017, 16:06 | |
SiroccoTematów: 53Postów: 1,123 |
pod wszystkimi jeśli znajdziesz odpowiednie zdjęcia :) |
Apr 5th 2017, 16:07 | |
sosiTematów: 2Postów: 8 |
ok dzięki za pomoc |
Apr 5th 2017, 19:16 | |
DanteTematów: 5Postów: 254 |
Nie, nie może, sprawdź pierwszy post. A ogłoszenia kupna to nie tutaj. |
Apr 6th 2017, 18:34 | |
Nie ma zaklepywania ras, to po pierwsze. ;) A po drugie tak, Elo nic większego nie uznaje i nawet przy dobrym ogonie nie zostanie przyjęty. |
Apr 6th 2017, 22:23 | |
AdamantineTematów: 12Postów: 299 |
A to nie było teraz tak że jak uda się znaleźć zdjęcia wystawy lub Bench show to może być, mimo że np. tylko przez jakiś związek hodowców danej rasy jest uznawany, jeśli tylko ma solidny wzorzec ustalony? |
Apr 6th 2017, 23:16 | |
Cytat z pierwszej strony Tworzenia:
|
Apr 8th 2017, 20:43 | |
luna999Tematów: 145Postów: 410 |
A czy da się wyhodować owczarki holenderskie szorstkowłose, bo one mają trochę lekko kręconą sierść, ale sierść pudlowa nie przejdzie? Długowłose holendry też nie przejdą, bo nie ma sierści do nich robiłam i zgłaszam je i odrzucono. Odrzucono również holenderskie krótkowłose maść czekoladowy pręgowany z maską, z czarnym. Chociaż czekolady istnieją w realu, choć wzorzec FCI nic nie mówi o czekoladowych pręgowanych, ale ze zdjęć się wydają być jednak czekoladowe. Zdjęcie szorta KLIK zdjęcie krótkowłosego Wzorzec FCI nr. 223 I teraz tworzę srebrne pręgowane z maską , z czarnym już niebawem 4 pokolenie. Ale nawet nie wiem czy te też przejdą. Jeśli nie to się ich również nie będzie dało. Zdjęcie krótkowłosego srebrnego Czy waszym zdaniem powinny przejść krótkowłose o takiej maści Srebrny pręgowany z maską, z czarnym? Bo we wzorcu wspomnieli, że srebrne z pręgowaniem i tolerowana czarna maska. Zdjęcie długowłosego srebrnego I powiedzcie na to ostatnie zdjęcie długowłosego holendra. Czy to nie jest srebrny holender?! Zgłaszam je z tym zdjęciem i nawet z nim nie przeszły, a we wzorcu wyraźnie jest napisane: Pręgowana, na tle złotym (od jasnopiaskowego do kasztanowego) lub srebrnym, wyraźna na całym ciele, szyi, ogonie i portkach. Niepożądane bardzo gęste pręgowanie, pożądana czarna maska. Edit: Mam jeszcze kilka pytań co do wzorca rasy Czarnogórski pies gończy Wzrost: 62 cm Budowa: Szczupła Kufa: Średnia z faflami ??? Uszy: Długie wiszące Ogon: Szabla ??? Sierść: Krótka Maści: Czarne podpalane z rudym, złotym, biszkoptowym, mahoniowym i czekoladowym Pytanko o ogon, kufę i umaszczenie i też wzorca rasy FCI po Polsku, bo nie mogę znaleźć w necie. Mam jeszcze kilka pytań co do wzorca rasy Wyżeł fryzyjski stabyhoun Wzrost: 60 cm Budowa: Szczupła Kufa: średnia z faflami ??? Uszy: Długie wiszące Ogon: Długi szablasty ??? Sierść: Średnia Wzorzec FCI 222 Pytanie odnoście kufy i ogona Mam jeszcze kilka pytań co do wzorca rasy Gończy grecki Wzrost: 60 cm Budowa: Szczupła Kufa: Średnia z faflami ??? Uszy: Długie wiszące Ogon: Haczyk ??? Sierść: Krótka Pytanie odnoście kufy i ogona i też wzorca rasy FCI po Polsku, bo nie mogę znaleźć w necie. Mam jeszcze kilka pytań co do wzorca rasy Owczarek kraski Wzrost: 70 cm Budowa: Szczupła ??? Czy masywna? Kufa: Średnia z faflami ??? Uszy: Wiszące trójkątne Ogon: Gruby ??? Czy szabla? Sierść: Puchata Pytanie odnoście budowy, kufy i ogona. I które z tych podanych nazw będą dobre do wzorca tejże rasy? Wzorzec FCI 278 Mam jeszcze kilka pytań co do wzorca rasy Cimarrón Uruguayo Wzrost: 73 cm Budowa: Masywna Kufa: Średnia z faflami ??? Czy duża z faflami? Uszy: Wiszące trójkątne Ogon: Haczyk ??? Czy dobry jest? Sierść: Krótka Wzorzec FCI 353 |
Apr 9th 2017, 10:27 | |
ROXITematów: 15Postów: 251 |
Australian silky terier - Względnie możnaby było, aczkolwiek do uszu pewna nie jestem :) Ale szpiczaste stojące chyba. I ogon na zdjęciach taki łysy, a do sierści długiej bardziej owłosiony powinien być kufa: krótka w szpic budowa: jamnik sierść: długa ogon: zakręcony ??? Maść złoty z czaprakiem z szarym |
Apr 9th 2017, 14:07 | |
luna999Tematów: 145Postów: 410 |
U silków preferowałabym ogon długi uniesiony. xDD Ale Joanno witam konkurencję, bo też je klikam od niedawna ;) Ja mam czysty rodowód tylko mam do wyczyszczenia maść od goldustów i budowę i mogę zgłaszać xddd |