DoGGi > Pozostałe > Klub Kynologiczny > Archiwum KK
HELPFUL PAW | Ustalanie wzorca nowych ras
Mar 30th 2017, 13:16 | |
Konto usunięteTematów: 0Postów: 0 |
Mona hoduje, ma taki wzorzec: budowa tułowia: szczupła kufa: krótka z faflami uszy: trójkątne wiszące ogon: skrócony sierść: długa |
Mar 30th 2017, 20:13 | |
anakoTematów: 35Postów: 212 |
A co z Kerry Blue Terrier, da się stworzyć? Bo kiedyś chyba była mowa, że nie ma do nich maści (koloru). |
Mar 31st 2017, 10:52 | |
ROXITematów: 15Postów: 251 |
Nie ma sierści. Znaczy sierść jest, ale kręcona jest WYŁĄCZNIE przeznaczona dla pudli. Inne rasy z kręconą sierścią nie przejdą. Spaniele tybetańskie nie mają budowy. Zajmowałam się tą rasą jakiś czas, ale chwilowo jest zastój z braku cech dla nich. |
Mar 31st 2017, 22:10 | |
Hej, pomożecie dobrać maść i ogon dla castro laboreiro? wzorzec fci klik Ogólnie zgłosiłam psy czarne z ogonem hakowatym. Okazało się, że nie są dobre... Zacznę od maści. We wzorcu jest napisane: najbardziej pożądana jest maść zwana przez miejscowych “górską”, uważana przez nich za najbardziej typową i charakterystyczną. Jest to maść pręgowana, o podstawowej barwie w różnych odcieniach szarości, z pręgowaniem w różnych odcieniach czerni. Zgłosiłam psy czarne bo po co zgłaszać o maści czarny pręgo z czarnym... ale sprawdzajacym się nie spodoała ta maść. Pytanie więc czy złota w czarne pręgi może być? Kilka fot: klik klik klik klik klik klik Ogon hakowaty też nie pasował więc może parówa? Ze wzorca: Naturalny, osadzony wyżej niż przeciętnie, u nasady gruby. W spoczynku zwisa do stawu skokowego, ale nie jest schowany między pośladkami. Dobrze owłosiony; włos długi i gęsty, zwłaszcza na spodzie, pogrubia ogon w połowie długości, w końcowej części tworzy szczotkę. Ogon ma kształt szabli, i zazwyczaj noszony jest nisko. klik klik klik klik Taki wzorzec byłby ok? |
Mar 31st 2017, 22:30 | |
JayTematów: 20Postów: 460 |
Naturalny, osadzony wyżej niż przeciętnie, u nasady gruby. W spoczynku zwisa do stawu skokowego, ale nie jest schowany między pośladkami. Dobrze owłosiony; włos długi i gęsty, zwłaszcza na spodzie, pogrubia ogon w połowie długości, w końcowej części tworzy szczotkę. Ogon ma kształt szabli, i zazwyczaj noszony jest nisko. Jak dla mnie aktualnie w grze nie ma dla nich ogona :) Maść może i by przeszła, chociaż wydaje mi się że one nie mają maski. No i nie wiem skąd wzięłaś jednolicie czarne psy XD |
Mar 31st 2017, 23:26 | |
Jay: maść pręgowana, o podstawowej barwie w różnych odcieniach szarości Wyhodowałam tak jakby psa o maści czarny pręg z czarnym :P Zresztą badzia zapoczątkowała hodowle i mi tak podpowiedziała ;3 maskę mają, dałam randomowe, pierwsze lepsze zdj :P Glossy dzięki za opinię, może ktoś jeszcze się wypowie. |
Apr 1st 2017, 00:37 | |
DanteTematów: 5Postów: 254 |
Dla mnie toto ma taki parówko-haczykowaty ogon w rzeczywistości jak labki. A skoro tutaj laby mają parówkę, to czemu to ma nie mieć? |
Apr 1st 2017, 08:03 | |
Raczej spróbuje, zobaczymy :3 Dzięki za podpowiedzi :D |
Apr 1st 2017, 21:41 | |
Hmm.....W sumie nie wiem gdzie zapyatć, ale szukam kogoś kto zechciałby pomóc mi prowadzić nową rasę. Jak nie można się tu pytac to przepraszam :c Od tego jest specjalny wątek - Hodowle - nabór /Kocur |
Apr 3rd 2017, 22:02 | |
Szperałam jeszcze w necie i znalazłam 2 rasy, których tutaj jeszcze nie widziałam. Mianowicie Pinczer austriacki i Owczarek holenderski. Moje wstępne wzorce: Pinczer austriacki: - budowa - masywna, wzrost ok. 50cm - sierść - krótka - kufa - średnia z faflami - uszy - półstojące - ogon - długi haczykowaty - maść - rudy z białym Owczarek holenderski: - budowa - szczupła - sierść - średnia - kufa - średnia z faflami? - ogon - długi szablasty/gruby - uszy szpiczaste stojące - maść - pręgowana - nie jestem pewna czy znajdzie się odpowiednia Co o nich sądzicie? |