DoGGi > Pozostałe > Klub Kynologiczny > Archiwum KK
HELPFUL PAW | Ustalanie wzorca nowych ras
Mar 27th 2017, 14:28 | |
KocurTematów: 60Postów: 938 |
Nie byłam. Przecież nie siedzę 24 godziny na dobę tutaj... |
Mar 27th 2017, 18:57 | |
Konto usunięteTematów: 0Postów: 0 |
Vinn, to wtedy trzeba byłoby akceptować też inne rasy, które można strzyc. XD Pies ma być taki, jak mówi wzorzec i wystawy, a nie codzienna wygoda. I z tymi uszami nie przejdą i była już o tym mowa nie raz. |
Mar 27th 2017, 19:23 | |
ClarieTematów: 112Postów: 1,518 |
Vin chcesz to zgłaszaj, ale tylko zmarnujesz swoje pieniadze. My za każdym razem będziemy ją odrzucać BO AKTUALNIE NIE MA GENETYKI DLA TEJ RASY. |
Mar 27th 2017, 21:18 | |
RogaczTematów: 1Postów: 9 |
Dla upewnienia, do gończego Schillera: budowa: szczupła Kufa: duża z faflami Uszy: długie wiszące Ogon: długi szablasty ( tu również widziałam coś podobnego do haczyka ale we wzorcu nie było o nim mowy ) Sierść: krótka Maść: rudy z czaprakiem z czarnym Wzrost na doggi: ok.65 (+/-) ? |
Mar 28th 2017, 15:53 | |
Chodzi o beagle-harriera? |
Mar 28th 2017, 16:01 | |
O ogonie we wzorcu FCI nic nie napisali, ale patrząc po zdjęciach wydaje mi się, że uniesiony. |
Mar 28th 2017, 16:03 | |
LukresjaTematów: 41Postów: 2,082 |
"Ogon umiarkowanie długi, mocny, noszony jak szabla." Więc albo uniesiony (taki najczęściej na zdjęciach) albo szabla. |
Mar 28th 2017, 16:05 | |
Chociaż nie znalazłam zdjęcia harrierów z czaprakiem - widziałam łaciate, dwukolorowe i tricolor. Ale wzorzec dopuszcza wszystkie warianty, więc jak coś to trzeba by znaleźć fotkę bo inaczej nie przyjmą. |
Mar 28th 2017, 16:13 | |
LukresjaTematów: 41Postów: 2,082 |
"Najpopularniejszym umaszczeniem jest tricolor (biały, czarny, brązowy lub płowy), zdarza się tez szary tricolor." Proponuje tri, najłatwiej zdjęcia znaleźć. |
Mar 28th 2017, 16:32 | |
RogaczTematów: 1Postów: 9 |
Mam wątpliwości z gończym schillerem: budowa: szczupła Kufa: duża z faflami& średnia z faflami Uszy: długie wiszące & wiszące trójkątne Ogon: długi szablasty ( tu również widziałam coś podobnego do haczyka ale we wzorcu nie było o nim mowy ) Sierść: krótka Maść: rudy z czaprakiem z czarnym Wzrost na doggi: ok.65 (+/-) Ktoś podpowie? Nie lubię mieć niepewności... I potrzebuję zdjęcia z wystaw bo niestety nie mogę się doszukać, jakby ktoś chciał pomóc to zapraszam na priv. |