DoGGi > Pozostałe > Klub Kynologiczny > Archiwum KK

HELPFUL PAW | Ustalanie wzorca nowych ras

Apr 9th 2017, 14:33

anako

Tematów: 35
Witam, czy ktoś jest w stanie powiedzieć mi jak wygląda sytuacja z Multi-Colored Standard Poodle?
Mogę ze spokojem klikać pieski jako osobną rasę czy może doggi podciąga to jako maść do już obecnej rasy? Dodam, że kolorowe pudle mają swój osobny wzorzec a maści inne niż jednolite są dla zwykłych pudli poważną wadą. Niby odpowiedź nasuwa się sama, ale chce się upewnić bo to nigdy nic nie wiadomo.
Apr 9th 2017, 14:33

ROXI

Tematów: 15
A skoro uniesiony to tak, bo na zdjęciach taki zakręcony trochę się wydawał :) Luno to Paws je klika, nie ja :)
Apr 9th 2017, 14:45

anako

Tematów: 35
UKC
https://www.ukcdogs.com/multi-colored-standard-poodle
No i oczywiście przez klub rasy w ameryce, ale wiem, że klub rasy to za mało.
Apr 9th 2017, 15:24

ROXI

Tematów: 15
Cytat Paws
Klikałam, oddałam je tobie potem przecież :D

Skleroza nie boli :) Ale trzeba się nachodzić...
Apr 9th 2017, 17:38

Clarie

Tematów: 112
Cytat anako
Witam, czy ktoś jest w stanie powiedzieć mi jak wygląda sytuacja z Multi-Colored Standard Poodle?
Mogę ze spokojem klikać pieski jako osobną rasę czy może doggi podciąga to jako maść do już obecnej rasy? Dodam, że kolorowe pudle mają swój osobny wzorzec a maści inne niż jednolite są dla zwykłych pudli poważną wadą. Niby odpowiedź nasuwa się sama, ale chce się upewnić bo to nigdy nic nie wiadomo.

Miesiac temu FCI zaakceptowało kolorowe pudle, wiec nie wiem czy jest sens je hodować.
Apr 10th 2017, 23:18

KamiKate

Tematów: 10
Trochę spóźniona uwaga, ale chowki, Szacowna Ekipo Sprawdzająca, odrzuciłyście wyłącznie z powodu braku uszu a nie sierści. Hodowałam je i zgłosiłam z sierścią puchatą i do niej nie miałyście zastrzeżeń. Naprawdę irytujące jest zmienianie co chwilę kryteriów.

Ostatecznie może choć z tego tematu wyniknie taki pożytek, że w końcu same będziecie wiedziały co jest, czego nie ma i czego się nie da ;).
Apr 10th 2017, 23:57

Verbum

Tematów: 55
A kto z ekipy sprawdzającej tak powiedział?
Apr 11th 2017, 09:55

Clarie

Tematów: 112
Ver też jestem ciekawa:P
Apr 12th 2017, 10:54

Natalia

Tematów: 61
ze wzorca Kerry Blue terriera

OKRYWA WŁOSOWA:
Włos miękki, falujący i obfity.
Apr 12th 2017, 10:57

ROXI