DoGGi > Pozostałe > Klub Kynologiczny
HELPFUL PAW | Ustalanie wzorca nowych ras - część II | Zasady wątku - pierwszy post
Aug 10th 2020, 10:38 | |
SkyTematów: 0Postów: 0 |
Są jeszcze niebieskie deresze bez podpalań, ale to rzadkość niestety :p |
Aug 13th 2020, 13:59 | |
Mam pytanie, czy te umaszczenia na zdjęciu dałoby się podciągnąć pod czekoladowy dwukolorowy z białym? Nie wiem też jaka kufa by tu pasowała. Jeśli chodzi o resztę wzorca to myślałam o masywnej budowie, długim szablastym ogonie i długich wiszących uszach, dla bernardynów oczywiście. Takie coś miałoby szansę przejść? |
Aug 13th 2020, 23:27 | |
MapleTematów: 0Postów: 0 |
Bernardyny nie są wstanie przejść, mają czarne przejaśnienia(?), przez co raczej nie mogą przejść |
Aug 14th 2020, 07:12 | |
Moskiewskie psy stróżujące też mają, a jakoś przeszły |
Aug 14th 2020, 09:27 | |
MapleTematów: 0Postów: 0 |
To że "inna rasa przeszła, a jest podobna, to rasa X też musi przejść" nie ma jakiegoś wiarygodnego uzasadnienia. Kiedyś była inna ekipa do ras i maści, inne reguły. Np. akitę mamy w grze, jednak przeszła przy starej ekipie i przy nowej by nie przeszła. |
Aug 14th 2020, 09:29 | |
DanteTematów: 5Postów: 254 |
Widocznie zostały znalezione takie zdjęcia, na których psy ich nie miały. |
Aug 18th 2020, 13:57 | |
grotesqueTematów: 0Postów: 0 |
Hej, poratuje ktoś? Dla rasy owczarek pirenejski O GŁADKIEJ KUFIE, czyli z tego co udało mi się ustalić praktycznie to samo, co długowłosy, tylko nieco mniejszy i sierść inna. budowa tułowia: szczupła kufa: średnia z faflami uszy: Wiszące trójkątne ogon: szabla sierść: średnia? nie mam pewności czy to przejdzie wzrost: nie mam pojęcia. Zupełnie nie rozumiem wzrostu na doggi. Gdzieś widziałam, że to można wyliczyć, ale nie mogę znaleźć tego wątku :C https://www.nbcsports.com/sites/nbcsports.com/files/2018/03/31/nbc_bhds_herding_pyreneanshepherd_180326.jpg |
Aug 18th 2020, 14:02 | |
A tej rasy nie ma już w grze? -> o tę chodzi? |
Aug 18th 2020, 14:13 | |
grotesqueTematów: 0Postów: 0 |
Dante, sprawdziłam pod O, sprawdzałam pod P, ale pod B to już nie ;-; dzięki |
Aug 18th 2020, 19:02 | |
Przypominam, że w pierwszym poście są ZASADY panujące w wątku. Zapraszam do zapoznania się, posty niespełniające tych punktów będą usuwane. |