DoGGi > Pozostałe > Klub Kynologiczny

HELPFUL PAW | Ustalanie wzorca nowych ras - część II | Zasady wątku - pierwszy post

Apr 22nd 2020, 15:11

Tolleris

Tematów: 28
Pomóżcie co to za maść:
Apr 22nd 2020, 19:09

luna999

Tematów: 145
Tolleris Chyba złota z czaprakiem, z biszkoptowym lub białym?
Apr 23rd 2020, 16:29

luna999

Cytat starscream
Mini owczarki amerykańskie, zdaje mi się, że oczyszczają, chociaż nie tak do końca, bo nie widziałam wzorca. Jak ostatnio im psy sprawdzałam ( kilka dni temu ), to jakieś powolne od niechcenia, postępy. Prędzej im tworzenie tej rasy znudzi, niż go w pełni oczyszczą i zgłoszą.
Co do posokowców hanowerskich, nie mam bladego pojęcia. Może przerwali te próby tworzenia rasy. W każdym razie, można być ich konkurencją

starscream Ja hodowałam hanowery i zgłaszałam dwukrotnie i odrzucili o budowę. Są niemożliwe do wyhodowania, bo nie ma do nich budowy.
Apr 24th 2020, 09:27

Clarie

Tematów: 112
Luna, z jaką budową zgłaszałaś? Zaciekawiło mnie to. Przy której ekipie rzucałaś zgłoszenie? Jak dla mnie hanowery mają definitywnie budowę masywną. Przy moich łajkach też wiele osób pisało że są niemożliwe do wyhodowania.
Apr 24th 2020, 10:47

luna999

starscream Dla mnie pasuje idealnie masywna, a jeżeli nawet i tą by odrzucili to już kompletnie nie wiem. Może budowa Amstafa byłaby idealna hihih chociaż wiem, że nie ma tej budowy xD

Clarie Zgłaszałam z budową szczupłą. Przy aktualnej ekipie zgłaszałam rasę :) Też słyszałam wiele opinii o łajkach, że 2 różne sierści, albo też szczególnie uszy mają małe. Jak jeszcze Owczarków holenderskich długowłosych nie było w grze i dużo osób pisało, że nie da się wyhodować ich o sierść - nie wszystkie holendry mają tak obfitą sierść. Niektóre osobniki mają jakby sierść puchatą, a niektóre faktycznie średnią tak jak huskie :)
Apr 24th 2020, 18:16

luna999

Ok spróbuję z tym wzorcem ;)
Apr 24th 2020, 21:02

luna999

Wiem, ale i tak będę musiała zmienić kufę co ustaliłaś, bo jak dla mnie pasuje mi tutaj inna ;)
Apr 24th 2020, 21:12

Clarie

Tematów: 112
Powiem szczerze miałam spory dylemat pomiędzy kufą molosowatą a krótką z faflami, ostatecznie pasuje mi wzorzec livienn ;)
Apr 24th 2020, 21:33

luna999

Mi pasuję kufa duża z faflami - bo wcześniej z taką hodowałam hanowerki, ale teraz też się zastanawiam nad krótką z faflami xD
Apr 24th 2020, 23:45

Lab200

Tematów: 137
Ludki, gdzie wyście się molosa w posoku dopatrzyli? :DD
Pies ze zdjęcia ma po prostu wydatne fafle (chociaż jak dla mnie wcale nie aż tak, bo widywałam posokowce i gończaki z duuużo dłuższymi faflami) i wizualnie krótszą kufę, plus myśliwcom lubi się (zwłaszcza na zdjęciach) kufa strasznie zniekształcać, bo tu przygryzie, tam mu się zaczepi, itd (a po sześciu latach focenia GP i ośmiu latach w grupie VI coś o tym wiem). No i od przodu* idealnie widać, czemu molos do myśliwców nie pasuje, posokowce mają dużo węższy pysk niż jakikolwiek molos. Że pies ma dłuższy fafel to nie znaczy że trzeba go od razu molosem pokarać xD
Jak ktoś chce podrążyć, to mogę rzucić fotami mojego i jego "50 kufami gończaka" ;)
*Chyba, że idziemy w myśl zasady - na grze z profilu, to zdjęcia z profilu, olać jak wygląda to faktycznie z przodu.

Wiem, że niektóre fotki są malutkie, ale na szybko ciężko znaleźć coś ładnego

Wierszyki dla dzieci