DoGGi > Pozostałe > Klub Kynologiczny
HELPFUL PAW | Ustalanie wzorca nowych ras - część II | Zasady wątku - pierwszy post
Mar 30th 2020, 09:52 | |
SiroccoTematów: 53Postów: 1,123 |
Właśnie po stronie hodowli zaczęłam szukać zdjęć :) Maści mi przypomina bardzo ogara polskiego, który w grze ma czaprak, ale jednak ta suczka ma tez wyraźnie podkreśloną kufę 😅 Muszę pokombinować i zobaczyć jak by to wyglądało docelowo w grze 🤔 |
Mar 30th 2020, 11:23 | |
TollerisTematów: 28Postów: 1,146 |
Sirocco dla mnie to jest czaprak od onków. Ta suka ma maskę i mały czaprak na plecach. Nic innego do niej nie pasuje. Pieprz i sól to tez nie jest, wilcze z doggi też nie.. |
Apr 20th 2020, 17:22 | |
MapleTematów: 0Postów: 0 |
To tzw. duży jamnik, z tego co wiem brak budowy. Te psy w realu dosięgają do 40cm, a doggowy jamnik - max 28 cm. To ta sama sytuacja z basset houndami i australian silky terier. To moje zdanie. Według mnie może być lekki problem z maścią. |
Apr 20th 2020, 18:12 | |
Gizmo - nie wiem skąd informacje na temat wzrostu jamników i bassetów, skoro we wzorcu jamników nic nie ma o wzroście ;) I o jakim problemie z maścią mówisz, też mnie ciekawi. Co do budowy się zgadzam - to jest coś między małą masywną, a jamnikiem, ale są już takie rasy na doggi :) Alpejski Gończy Krótkonożny, Clumber Spaniel, Drever, Kokoni, Lancashire Heeler... Pewnie mogłabym wymieniać dłużej, ale nie chce mi się dalej przeglądać encyklopedii ;) Myślę, że to mała masywna byłaby bardziej odpowiednia , ale nie ma i tak 100% pewności, że przyjmą Kufa - tutaj wzorzec wskazuje na kufę średnią z faflami, tą którą mają jamniki szorstkowłose Maść - od biszkoptowej do rudej/mahoniowej + ewentualny czarny nalot także dzicze itp pewnie też by przeszły |
Apr 20th 2020, 19:05 | |
Sirocco, mówiłam że to moje zdanie i mogę się mylić, to tylko przypuszczenia na moje oko, a o wzroście wyczytałam gdzie indziej. |
Apr 20th 2020, 22:20 | |
Clumberami nie wiem czy jest sens się kierować, bo one były wprowadzone baaaaardzo dawno temu i z wieloma dramatami dookoła ich wyglądu :/ popatrz sobie realne zdjęcia „krotkonoznych” z bassetami i wtedy ewentualnie zdecyduj :D |
Apr 20th 2020, 22:30 | |
DanteTematów: 5Postów: 254 |
I, tak dodam, aby Clumbery przeszły, to gracze decydowali w ankiecie. Chyba pierwsza i jedyna tak rozwiązana sprawa z rasami. |
Apr 22nd 2020, 10:53 | |
MAS są czyszczone od kilku lat i nadal nikt nie zgłosił hahaha |
Apr 22nd 2020, 11:08 | |
Kopiowany, mocny u nasady, dobrze osadzony i radośnie noszony. Ogon szczenięcia kopiuje się w połowie długości. Ogon naturalny ( nie kopiowany) pozostawia się w krajach, gdzie zabieg ten jest prawnie zabroniony. Hmmm, jaki to ogon? O.o Bo zdjęciach trochę jakby gruby, niby szabla, sama już nie wiem ;---; |
Apr 22nd 2020, 11:59 | |
Już wiem ;p Wyglada jak ogon skrócony (ten od WWS czy Beagle) |