DoGGi > Gra Doggi > Waszym zdaniem...
Tworzenie NOWYCH ras- propozycje i hodowla cz. II
Apr 17th 2021, 22:50 | |
HypnoseTematów: 0Postów: 14 |
|
Apr 17th 2021, 23:01 | |
xMalynaTematów: 7Postów: 193 |
Sprawdzanie zakończone :)
|
Apr 18th 2021, 12:39 | |
QuestraTematów: 102Postów: 1,149 |
Wat, od początku zabawy ze sprawdzaniem niemalże, jeszcze za czasów pierwszej ekipy, było klepane do bólu że akity są wyjątkiem, a inne rasy azjatyckie nie przejdą bo mają krótką sierść ale puchaty ogon, który nie pasuje do tego doggowego przy wersji z sierścią krótką. Tak naprawdę teraz można się doszukiwać kruczków we wzorcach i szukać dobrych zdjęć, toż to shiby są wizualnie bardziej puchate niż kaie, które na większości zdjęć ewidentnie mają krótką sierść. To w końcu można, nie można, czy co jest bo xD Poziom dezorientacji drastycznie wzrósł... Czyli jeżeli wzorzec daje okejkę i wyłowi się dobre fotki to azjatyckie rasy będą teraz puszczane? Plus przeszły ładne estrelko z charakterkiem 900+ ~ |
Apr 18th 2021, 12:51 | |
SkyTematów: 0Postów: 0 |
Najwidoczniej wszystko jest teraz możliwe jak się znajdzie dobre zdjęcia :p |
Apr 18th 2021, 12:55 | |
FifTematów: 0Postów: 0 |
Wystarczy dokładnie przeczytać wzorzec i tak jak mówi Sky, znaleźć dobre zdjęcia :v |
Apr 18th 2021, 14:26 | |
RaisaTematów: 0Postów: 1 |
Dokładnie tak jak Fif napisała, wystarczy zerknąć we wzorzec. Tam wyraźnie jest napisane, że sierść krótka i długa u Kai zaliczane są do wad, zatem pozostaje tylko średnia. Nie wiem skąd się wzięło przekonanie że one powinny być krótkowłose xD Zdjęcia dało się znaleźć, choć nie ukrywam, że nie było to łatwe. Natomiast jeśli chodzi o pozostałe rasy azjatyckie, tam również należy porządnie zagłębić się we wzorzec, bo coś pewnie jeszcze da się wyhodować, ale trzeba uważać na uszy. Niektóre rasy mają małe trójkątne, a takich w grze niestety nie ma :/ |
Apr 18th 2021, 14:30 | |
mysiaTematów: 0Postów: 0 |
Wow, Zalet, te Eurasiery wyglądają przepięknie :3 |
Apr 18th 2021, 16:30 | |
CaeldirTematów: 8Postów: 123 |
Stara ekipa przepuszczała maści ze zdjęciami innych ras, brudne psy i nie wiedziała, które rasy wpuścili a które nie, więc nagle maść do rasy która w grze już była, została odrzucona przez zły ogon. Nie wspomnę o przepuszczaniu po znajomości. Na nich się nie ma co powoływać. Ah. No i przepuścili rasę z wadą. Trzy z wymienionych przykładów (odrzucenie maści, bo zły wzorzec, mimo że rasa już w grze; maść weszła ze zdjęciami innej rasy; rasa weszła z wadą), to są obecnie moje rasy. Duńczykoszwedy miały odrzuconą nową maść, bo zły ogon. Dwie następne, deski i bromki, to rasy ponownie wprowadzone przeze mnie. Deski miały jeden egzemplarz maści, która nie istnieje w rzeczywistości. Bromki oryginalnie weszły z haczykiem, który jest wadą. O brudne psy, które stara ekipa przepuszczała, to była cała afera. Więc zamiast mówić, że bo stara ekipa coś powiedziała, warto przeczytać dokładnie wzorce ras i przeanalizować zdjęcia, zrobić porównanie i dopiero próbować swoich sił w zgłaszaniu. Jak się dobrze udowodni wzorcem i zdjęciami, to nagle się okaże że jeszcze trochę ras do wyhodowania jest. Tak żeby nie było wiem, o przynajmniej jeszcze jednej rasie, która jest w grze ze złymi cechami. I tak, weszła za czasów starej ekipy. Plotki są co do tego, dlaczego zła cecha jest na nich, co najmniej niekorzystne dla tamtych akceptujących. 🙃 |
Apr 18th 2021, 17:26 | |
QuestraTematów: 102Postów: 1,149 |
To nie jest na zasadzie ,,stara ekipa coś powiedziała więc tak ma być". Mówiłam o ogóle sprawdzających przed obecnym składem. Myślę, że osoby z obecnego składu mogły się tam również przewijać. Właśnie, wzorce i zdjęcia są podstawą, jednak jeżeli większość zdjęć danej rasy jakoś tak... nie podchodzi Ci wizualnie to naprawdę trzeba się nagimnastykować, by wygrzebać coś co podpasuje. Plus, rasy tego typu były wielokrotnie odrzucane właśnie przez kilka takich niuansów jak uszy, ogon, sierść, nie tylko za czasów starej ekipy. Dlatego akceptacja teraz ma odzew nie w postaci marudzenia, bardziej lekkiego szoku. Nie spłycaj więc prosze moich słów do ,,stara ekipa cacy, nowa fuj" :) |
Apr 24th 2021, 00:23 | |
luna999Tematów: 145Postów: 410 |
Na dniach powinno mi się udać zgłosić te maści. Szkoda jednak, że nie zdążyłam na kwietniowe sprawdzanko :/ |