DoGGi > Pozostałe > Klub Kynologiczny

HELPFUL PAW | Ustalanie wzorca nowych ras - część II | Zasady wątku - pierwszy post

Dec 9th 2018, 13:10

Fif

Tematów: 0
Ja czytałam na temat husky i jest napisane, że wszystkie możliwe maści, czyli czarny dwukolorowy, z białym mógłby być?
Cytat ze strony: Psy.pl
Maść: dopuszczalne są wszystkie umaszczenia od czarnego do czysto białego; dozwolona jest różnorodność znaczeń na głowie
Dec 9th 2018, 13:11

Salty

Teoretycznie tak
Dec 9th 2018, 13:15

Dante

Tematów: 5
Fifil, jeśli znajdziesz zdjęcia z wystaw i przez to udowodnisz, że taka maść istnieje, to nic nie stoi na przeszkodzie stworzenie maści.
Dec 9th 2018, 13:18

Fif

okej, dzięki. :D

Edit: znalazłam husky jednolicie białego i jak patrzyłam to takowego na doggi nie ma, czy mogę takiego wprowadzić?
https://zapodaj.net/9a0ca7300e137.png.html

Edit 2: na doggi jest husky o maści: mahoniowy dwukolorowy, z białym, ale ja nigdzie takiego zdjęcia nie widziałam i się zastanawiam jak została wprowadzona.

Edit 3: nie znalazłam psa husky o maści: czarny dwukolorowy, z białym.
Dec 9th 2018, 14:28

Dante

Tematów: 5
Jeśli maść jest wprowadzona w grze to musiała zostać podparta zdjęciami. A na tym zdjęciu od Ciebie na pewno jest husky?
Dec 9th 2018, 14:32

Fif

tak, mogę dać inne.
Dec 9th 2018, 14:34

Questra

Tematów: 102
Nie wprowadzisz ani czarnych dwukolorowych ani jednolicie białych husky.

Cytat Zasady zgłaszania nowej rasy/maści
4. Nowa rasa/maść nie może mieć wzorca identycznego jak jedna z już istniejących w grze.

Maść czarna dwukolorowa jest więc zablokowana przez BC, a czysto białe są białe owczarki szwajcarskie.
Dec 9th 2018, 14:36

Fif

a wzrost? BC ma wzrost 64cm, a husky 68cm.
Dec 9th 2018, 14:37

Questra

Tematów: 102
Wzrost nie ma znaczenia.

Cytat FifiIKoko
Edit 2: na doggi jest husky o maści: mahoniowy dwukolorowy, z białym, ale ja nigdzie takiego zdjęcia nie widziałam i się zastanawiam jak została wprowadzona.

Wychodzenie poza grafikę google, grzebanie w rodowodach miliona psów, przejrzenie drugiego miliona hodowli i można znaleźć najbardziej unikatowe maści, zwłaszcza, że wzorzec akceptuję niemal każdą z nich (co zostało już wspomniane).
Dec 9th 2018, 14:43

Fif

właśnie znalazłam, mój błąd.

Wierszyki dla dzieci