DoGGi > Pozostałe > Klub Kynologiczny
HELPFUL PAW | Ustalanie wzorca nowych ras - część II | Zasady wątku - pierwszy post
Aug 15th 2022, 00:08 | |
SzczypiorekTematów: 0Postów: 0 |
Jakakolwiek maść to by nie była, zdjęcie jest nieodpowiednie |
Sep 14th 2022, 17:39 | |
SofiTematów: 0Postów: 0 |
Jaki ogon byłby do tej rasy? Bo czasem ma taki a czasem taki (Jakby że zakręcony i nw długi szablasty?) |
Sep 14th 2022, 18:02 | |
NalaTematów: 0Postów: 0 |
To chorwatki prawda? Z tego co pamiętam (bo chciałam je tworzyć więc zaglądałam do wzorca) to haczykowaty. Ale nie jestem pewna na 100%, jak będę miała czas sprawdzić to edytuję post. Swoją drogą, jeśli ogona nie pomyliłam to trzeba znaleźć również zdjęcia z takim ogonkiem. |
Sep 14th 2022, 18:06 | |
Ogólnie to są Owczarki węgierskie mudi :) Zastanawiam sie nad wprowadzeniem ich z długim szablastym |
Sep 14th 2022, 18:16 | |
NalaTematów: 0Postów: 0 |
Ah, to nie ważne, zaraz zajrzę do ich wzorca i sprawdzę Edit: "Ogon: osadzony w miarę wysoko, w stanie spoczynku swobodnie zwisa, a przy pobudzeniu jest noszony powyżej grzbietu. Niektóre mudi rodzą się bez ogona lub ze szczątkowym ogonem – nie jest to wadą, a cięcie długiego ogona nie jest pożądane;" Chyba szablasty w takim razie 😋 |
Sep 14th 2022, 18:22 | |
Dzięki Nala |
Sep 14th 2022, 18:50 | |
FifTematów: 0Postów: 0 |
Ja bym zastanowiła się bardziej nad sierścią, ale spoko, można próbować :v |
Sep 15th 2022, 17:16 | |
MapleTematów: 0Postów: 0 |
Moim zdaniem sierści to do nich nie ma, pudlowata niezbyt pasuje |
Sep 15th 2022, 21:26 | |
NocneMikoTematów: 0Postów: 0 |
Rasa Elkhund Genetyka: budowa tułowia: Mała masywna kufa: Krótka z faflami uszy: Szpiczaste Masywne ogon: Zakręcony sierść: Średnia maść: ??? Zastanawiam się nad maścią. Pasuję mi dwie najbardziej z siodłem i wilczy. Z siodłem bo posiada ciemny pysk a wilczy przez umaszczenie tułowia. Doradzicie coś? Może zrezygnować lepiej czy próbować wyhodować? |
Sep 15th 2022, 21:31 | |
HoverrTematów: 0Postów: 0 |
Wydaje mi się, że ta rasa nie jest możliwa no chyba, że wzorzec mówi o jakieś innej maści, bo jak zauważyłeś, to w grze nie ma maści, gdzie jednocześnie występuje wilczy i siodło. |