DoGGi > Pozostałe > Klub Kynologiczny

HELPFUL PAW | Ustalanie wzorca nowych ras - część II | Zasady wątku - pierwszy post

Aug 15th 2022, 00:08

Szczypiorek

Tematów: 0
Jakakolwiek maść to by nie była, zdjęcie jest nieodpowiednie
Sep 14th 2022, 17:39

Sofi

Jaki ogon byłby do tej rasy? Bo czasem ma taki a czasem taki (Jakby że zakręcony i nw długi szablasty?)

Sep 14th 2022, 18:02

Nala

To chorwatki prawda? Z tego co pamiętam (bo chciałam je tworzyć więc zaglądałam do wzorca) to haczykowaty. Ale nie jestem pewna na 100%, jak będę miała czas sprawdzić to edytuję post. Swoją drogą, jeśli ogona nie pomyliłam to trzeba znaleźć również zdjęcia z takim ogonkiem.
Sep 14th 2022, 18:06

Sofi

Ogólnie to są Owczarki węgierskie mudi :) Zastanawiam sie nad wprowadzeniem ich z długim szablastym
Sep 14th 2022, 18:16

Nala

Ah, to nie ważne, zaraz zajrzę do ich wzorca i sprawdzę

Edit: "Ogon: osadzony w miarę wysoko, w stanie spoczynku swobodnie zwisa, a przy pobudzeniu jest noszony powyżej grzbietu. Niektóre mudi rodzą się bez ogona lub ze szczątkowym ogonem – nie jest to wadą, a cięcie długiego ogona nie jest pożądane;"

Chyba szablasty w takim razie 😋
Sep 14th 2022, 18:22

Sofi

Dzięki Nala
Sep 14th 2022, 18:50

Fif

Ja bym zastanowiła się bardziej nad sierścią, ale spoko, można próbować :v
Sep 15th 2022, 17:16

Maple

Moim zdaniem sierści to do nich nie ma, pudlowata niezbyt pasuje
Sep 15th 2022, 21:26

NocneMiko

Rasa Elkhund
Genetyka:
budowa tułowia: Mała masywna
kufa: Krótka z faflami
uszy: Szpiczaste Masywne
ogon: Zakręcony
sierść: Średnia
maść: ???

Zastanawiam się nad maścią. Pasuję mi dwie najbardziej z siodłem i wilczy. Z siodłem bo posiada ciemny pysk a wilczy przez umaszczenie tułowia.
Doradzicie coś? Może zrezygnować lepiej czy próbować wyhodować?
Sep 15th 2022, 21:31

Hoverr

Wydaje mi się, że ta rasa nie jest możliwa no chyba, że wzorzec mówi o jakieś innej maści, bo jak zauważyłeś, to w grze nie ma maści, gdzie jednocześnie występuje wilczy i siodło.

Wierszyki dla dzieci