DoGGi > Pozostałe > Klub Kynologiczny
HELPFUL PAW | Ustalanie wzorca nowych ras - część II | Zasady wątku - pierwszy post
Dec 14th 2020, 12:54 | |
DanteTematów: 5Postów: 254 |
|
Dec 15th 2020, 09:28 | |
PolarissTematów: 0Postów: 0 |
Cavalier king charles spanielów nie da się wprowadzić do gry. |
Dec 15th 2020, 10:32 | |
MapleTematów: 0Postów: 0 |
Zgadzam się z POLARISS. |
Dec 16th 2020, 10:02 | |
YankesTematów: 0Postów: 0 |
hej, przyszłam spytać czy Chesapeake bay retriver może przejść z takim wzorcem budowa; szczupła kufa; duża z faflami uszy; wiszące trójkątne ogon; długi haczykowaty sierść; średnia maści; biszkoptowa, czekoladowa i ewentualnie mohoniowa wzrost; 65-76 |
Dec 16th 2020, 10:07 | |
SkyTematów: 0Postów: 0 |
Trudno powiedzieć co z jego sierścią i nie wiadomo czy z średnią lub krótką miały by szansę przejść ( po za tym też chciałam zacząć je robić xd) |
Dec 16th 2020, 10:10 | |
YankesTematów: 0Postów: 0 |
xd to mogłybyśmy zrobić tak by razem pracować o ile chcesz ( ale najpierw to ja musze rangi powbijać XD) |
Dec 16th 2020, 12:28 | |
Nie zawsze mają tak kręconą sierść |
Jan 11th 2021, 10:31 | |
Nie, bo mają puszysty ogon i krótką sierść, tego typu ras nie da się wprowadzić, a akitami lepiej się nie sugerować, bo przeszły przy starej ekipie sprawdzającej. A tak po za tym to chciałam zapytać o wzorzec do pewnej rasy Wzorzec, który ustaliłam: budowa tułowia: Mała masywna kufa: Krótka w szpic/średnia z faflami uszy: Szpiczaste stojące/szpiczaste masywne ogon: Zakręcony sierść: Średnia maść: Biały (wzorzec wspomina też o biszkoptowym, ale nie widziałam ani jednego zdjęcia tej maści) Największy problem mam z uszami, bo nie wiem w sumie czy to bardziej stojące czy masywne, a nie mogą mieć identycznego wyglądu w grze jak alaskan klee kai. |
Jan 11th 2021, 11:19 | |
Wszystko zależy od zdjęć, jak znajdziesz takie które udowodnią, że sierść jest średnia, a ogon zakręcony to dobra, a z budową jest podobnie. Ja poszłabym raczej w stronę szczupłej, ale są psy tej rasy które są wyraźnie "masywniejsze". |
Jan 12th 2021, 12:57 | |
To wie ktoś może jak to powinno wyglądać? :p |